Youtube Geçmişi Silme İşlemi Otomatikleşiyor!

Youtube geçmişi silme işlemi artık otomatik olarak yapılabiliyor. Google, gizliliğe verdiği önem sonucu bazı yeni özellikleri kullanıma sunarak Youtube gizliliği ile ilgili çalışmalara imza attı. Google tarafından duyurulan Youtube geçmişi silme özelliği ile belirlediğiniz sürelerde otomatik silme işlemi için komut verebiliyorsunuz.

Google Gizlilik ve Veri Koruma Ofisi Ürün Yönetimi Direktörü Eric Miraglia, “Teknoloji geliştikçe, insanların güvenlik ve mahremiyet beklentileri de artar.Bu beklentileri aşmayı hedefleyen ve bu çalışmalarla ilgili düzenli güncellemeleri paylaşmaya devam edecek korumaları dört gözle bekliyoruz.” ifadelerini kullandıktan kısa bir süre sonra gizlilik ile ilgili yeni özellikler kullanıma sunuldu. 

Youtube geçmişi nasıl silinir?

Youtube’a yeni gelen otomatik geçmişi silme özelliği ile el ile silme seçeneğini tercih etmediğiniz takdirde seçiminize göre 3 ya da 18 ay sonra aramalarınız otomatik olarak siliniyor. Şu an kullanımda olan otomatik Youtube geçmişi silme işlemini yapabilmek için hesap ayarları bölümüne girin. “Otomatik olarak sil” seçeneğine tıklayın ve aramalarınızın ne kadar süre sonra silineceğini belirleyin. İşlem bu kadar basit. 

Youtube  geçmişi otomatik silme özelliğinin yanı sıra Google Haritalar için “gizli mod” uygulaması da hizmet vermeye başladı. Bu uygulama, artık kullanıcıların haritalarda aradığı yerlerin İnternet şirketi tarafından depolanmayacağı anlamına geliyor. Güncelleme, geçtiğimiz günlerde Google’ın platformlar ve ürünler grubundaki bir dizi gizlilik odaklı yeni özellik duyurusu ile birlikte geldi. Ayrıca bu ay, Android için Google Haritalar’da uzun zamandır beklenen “gizli mod”da kullanıma sunuldu.

Google Assistant etkinliğine de eklenen yeni komutlar sayesinde artık silinmesini istediğiniz şeyleri sözlü olarak  belirtmeniz de işleminizi daha kısa sürede halletme imkanını sunuyor. Google ayrıca, tek bir tıklamayla şifrelerinizden birinin zayıf olup olmadığını veya birden fazla sitede tekrar kullanıp kullanmadığınızı söyleyen yeni bir özellik olan Password Checkup’ı başlattı. 

Youtube Premium hakkında detaylı bilgi almak için tıklayınız!

Etiketler

İlgili Makaleler

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir